Bekijk 't - STRADA - en WonderWhy

Vanavond was de Amsterdamse premiere van de voorstelling STRADA. Deze theatervoorstelling staat bol van de dans, basketbal, rap, filmbeelden, een beetje liefde, humor en drama. Het is gemaakt door Bekijk 't voor middelbare scholieren, die na een workshop bij hen op school zelf op filmbeelden in de voorstelling belanden. Zo zitten ze te kijken naar een spannende voorstelling, waarin ze zelf ook spelen!

Een unieke ervaring voor de leerlingen! Ze worden in de workshops op school door de acteurs zelf ingewijd in de disciplines van het theatermaken, basketbal-dansen, stop-motion film maken en dans, en zien vervolgens de professionele acteurs/dansers terug op het podium. Zo dichtbij zijn de sterren nog nooit geweest! Nota bene gaat de voorstelling ook nog eens over ambitie en roem, dus dat maakt de cirkel op een bepaalde manier weer rond, en zet de leerlingen hopelijk even aan het denken.

WonderWhy is zeer vereerd om met een klas van het Cosmicus Montessori Amsterdam te gaan filosoferen naar aanleiding van deze voorstelling. Thema's genoeg in deze fantastische productie om nog eens met de leerlingen de diepte over in te gaan. Waarom zou je roem willen? Is de bad guy zelf ook zielig? Als je acteert, moet je dan ook 'echt' de emoties voelen?

In de voorstelling speelt en rapt ook de bekende rapper Negativ. Voor de meeste leerlingen helemaal geweldig. Ook Sjoerd Spruijt, die tegenwoordig in Who's in, who's out speelt, en de andere cast-leden zijn stuk voor stuk super-getalenteerd en idool-material voor de leerlingen. Dit is de teaser van Strada, 'Snelweg', een rap van Negativ: