Filmpjes bij lesmethode Liefde, relaties en seksualiteit

Voor onze lesmethode is op de website van uitgeverij Kwintessens allerlei inspirerend materiaal te vinden. Plaatjes, interactieve werkbladen, links naar liedjes en ook filmpjes. Kwintessens heeft zelf een paar filmpjes laten maken om bepaalde onderwerpen op een open en ietwat-taboedoorbrekende manier aan bod te laten komen. Super leerzaam voor kinderen.

Een ander gaat over het hebben van twee vaders. Lis vraagt aan haar oom en zijn vriend hoe het nu precies zit, dat zij homo zijn en een kindje hebben. Dit wordt gebruikt voor een les over homoseksualiteit. Docenten stellen dan de vragen: is homofilie aangeboren of aangeleerd? Kiest iemand er zelf voor om homo te worden? Als je beste vriend(in) homo blijkt te zijn, zou er dan iets veranderen?



Een ander filmpje gaat over de jongen Gabriel die aan ballet doet. Zijn vriend vraagt hem wat daar nou zo leuk aan is, of hij niet gepest wordt, en meer. We koppelen dit aan een les over identiteit. Kinderen worden zo aangezet tot nadenken over het durven te zijn wie ze willen zijn, pesten en jongensdingen versus meisjesdingen.



En tenslotte het onderwerp homofilie. In dit filmpje wordt wederom een chatgesprek gehouden, waardoor er goede vragen worden gesteld aan een "echt homopaar".



Het lesmateriaal vind je hier online... Dat is vooral bruikbaar samen met het lesboek, dat je hier kunt bestellen.