Verdiepingstraining Filosoferen met Kinderen/Jongeren


Onze nieuwe training, een Verdiepingstraining FMK, staat online en je kunt je NU registreren!

24 mei en 7 juni 2014
Op veler verzoek!

Heb je al kennis gemaakt met filosoferen met kinderen, maar ben je op zoek naar  concrete manieren om ermee aan de slag te gaan in de praktijk? Of weet je eigenlijk wel hoe je dat kunt doen, maar wil je weten hoe je meer diepgang kunt creëren? Probeer je het zelf al weleens uit, maar wil je ideeën, ervaringen en tips van anderen horen? 

In deze verdiepingscursus versterk je jouw vaardigheden om een filosofisch gesprek te begeleiden. Je leert sterke argumenten te onderscheiden van drogredenen. Je creëert diepgang in een filosofisch gesprek. Ook krijg je  didactische tips aan de hand van realistische voorbeelden uit het onderwijs.  Tenslotte bedenk je zelf passende werkvormen bij een filosofisch thema. We werken vanuit een viertal bekende filosofische vraagstukken. De Socratische, verwonderende houding staat centraal.

De training bestaat voor een groot deel uit zelf filosoferen, zelf begeleiden en elkaar feedback geven. Na deze training start je met vertrouwen een filosofisch gesprek met kinderen of jongeren.

Voor wie?
Voor iedereen die in het onderwijs of in de opvoeding met kinderen of jongeren filosofeert en hier een verdieping in wil aanbrengen (leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ouders/ verzorgers,..). Deze training is ideaal als follow-up na de Training FMK/J van WonderWhy en Wereldwijs. 

Waar:
In de sfeervolle en landelijke buurtboerderij Ons Genoegen te Woerden, Breedveld  16, te Woerden.
Wanneer:
Zaterdag 24 mei en 7 juni 2014, van 10:00 tot 17:00 uur.
Kosten:
Bij aanmelding vóór 1 maart 2014, 250 euro ex 21% btw.
Bij aanmelding na 1 maart 2014, 290 euro ex 21% btw.

Wie geven deze training?
Karen Faber: orthopedagoge en filosofe (1982) bij 
Wereldwijs Filosoferen
Maaike Merckens: juriste en filosofe (1961) bij 
WonderWhy
Sabine Wassenberg: filosofe (1981) bij 
WonderWhy

Registeren kan via het 
contactformulier, door het invullen van je naam, emailadres en telefoonnummer. Ook voor nadere vragen kun je hier terecht.

Deze info staat ook op onze website.