WonderWhy TEAM voor Cinekid

WonderWhy is onlangs aan de koffietafel gaan zitten met Marcel Monnink van Cinekid. Een nieuw concept is ontstaan en misschien is het wel iets voor JOU.....

De Pop-Up Filosoof

Dit is een filosoof die niet in de klas, maar juist op evenementen waar je het niet verwacht, zorgt voor een dosis filosofische diepgang. Bij de bar, bij de toiletten, bij het knippen van de kaartjes, in de rij, kan een Pop-Up Filosoof een kind of een ouder plotseling uitdagen met een filosofische vraag. Soms aansluitend bij het thema van het evenement, soms bij de situatie en soms totaal uit de lucht gegrepen.
Deze filosoof is goed gebekt en intelligent, en tegelijk ook bescheiden en sociaal gevoelig. Hij/zij verkondigt niet een eigen mening, maar stelt vooral vragen. Ja, zoals Sokrates, die zei: “Ik weet alleen dat ik niets weet.”
Deze filosoof vertegenwoordigt het nieuwe imago van Filosoferen met Kinderen. Hij of zij heeft het dus niet alleen maar over boeken, is niet stoffig, saai of sloom, maar is makkelijk, vlot, bij de tijd, eigenzinnig en creatief.
De eerste gelegenheid waarop we de Pop-Up Filosoof gaan inzetten is het Cinekid festival op het Westergasterrein in Amsterdam, in de herfstvakantie: 19 tot 27 oktober.

Wat betekent dit voor jou?
Als jij in het WonderWhy Team van Pop-Up Filosofen zou willen, dan:
o   Krijg jij van WonderWhy gratis een training aangeboden die voorbereidt op Filosoferen met Kinderen, juist in deze 1:1 Pop-Up setting. Deze training is zondag 6 oktober 2013 van 14:00- 18:00 uur. Adres wordt nog bekend gemaakt (Amsterdam).
o   Ben je één of meer dagen van de Cinekid festivaldagen in het Westerpark actief als Pop-Up Filosoof. Goed voor je training als kinderfilosoof, leuke ervaring en goed voor de CV!
o   Zit je in onze WonderWhy Team Pop-Up Filosofen. Op evenementen in het vervolg kunnen wij jou dan weer inzetten. Soms, als dit concept commercieel levensvatbaar is, zal dit ook betaald worden.  
o   Kunnen we aan je denken op het moment dat er een lessenserie gegeven moet worden op een school en wij van WonderWhy dit zelf niet kunnen doen.
o   Schrijf je ons een mailtje (naar info@wonderwhy.nl) met daarin een korte motivatie, scholing en ervaring met FMK. Ook zijn we benieuwd naar je beschikbaarheid in de herfstvakantie.
Onze intentie is om daar waar het kan, kinderen te inspireren om dieper na te denken. Daarbij komt, dat door op een evenement kleine voorproefjes Filosoferen met Kinderen te demonstreren, we een publiek bereiken, dat groter en groter wordt. Uiteindelijk zou het mooi zijn dat Filosoferen net als gymnastiek of handenarbeid, standaard op scholen in het curriculum komt.