Aankondiging programma's 2012-2013


Wil je ook op de hoogte gehouden worden van nieuws en aankondigingen, stuur dan een mailtje naar info@wonderwhy.nl en we zetten je op de mailinglist.Filosoferen in het schooljaar 2012-2013?

Burgerschap 

(P.O. bovenbouw) Om aandacht te besteden aan het thema Burgerschap, wat verplicht is, kunt u volgend jaar kiezen uit twee programma's:Samenleven doe je zo en Identiteit. Beide zijn bedoeld voor de bovenbouw. Het verschil is dat we in het programma Identiteit extra aandacht besteden aan de thema's geloof en cultuur. Met veel succes en plezier hebben deze programma's al 3 jaar op meer dan 20 scholen in Amsterdam West gedraaid. Ze worden van harte aanbevolen door wethoudster aldaar, Martientje Kuitenbrouwer. 

Activiteit voor docenten

Docenten, leer Filosoferen met kinderen! Een effectieve training voor het docententeam: de training Filosoferen met Kinderen. Want, ja, dat kun je leren! 


Filosoferen met kinderen/jongeren voor Primair en Voortgezet Onderwijs

Programma's 2012-2013
Het volgende schooljaar nadert met rasse schreden. Graag bieden wij u onze nieuwste programma's aan rondom Filosoferen met Kinderen en Jongeren.
Hartelijke groet, Sabine en Maaike van WonderWhy

Seksuele vorming

(P.O. onder- en bovenbouw) De mensen van de GGD komen het niet meer doen. Nu moet je het zelf doen: voorlichting geven. En tegelijkertijd is het verplicht gesteld voor basisscholen om aandacht te besteden aan homoseksualiteit. Wat te doen? WonderWhy heeft een lessenserie Liefde, Relaties en Seksualiteit.Op een open manier over al die taboe onderwerpen praten. Dat kunnen de leerlingen best. 

NSA

(P.O. onder- en bovenbouw) Filosofie 4 Kidz! Op zoek naar Naschoolse Activiteiten die niet alleen leuk, maar ook leerzaam zijn? Laat de kinderen filosoferen! In dit programma komt een filosoof met een clubje van maximaal 10 kinderen naschools over het leven en andere dingen filosoferen.

Projectweken

(V.O. en P.O) Op zoek naar invulling voor een goede projectweek?
Samen met Bekijk 't maakt WonderWhy spannende multimediale en diepgaande projecten! Kijk hier.