Brief aan Geert Wilders


Dit is een brief die leerlingen van een 1e klas gymnasium uit Rotterdam aan Geert Wilders hebben geschreven. Ze hebben gezamenlijk deze brief gemaakt in de filosofieles om op een constructieve manier uiting te geven aan hun gevoelens (van angst en boosheid). Vandaar dat U in de brief vragen en tips zult vinden en geen beledigingen of scheldwoorden. Wonder Why stuurt de brief als email naar Wilders, met de vraag of hij de brief zou willen beantwoorden en de kinderen eventueel geruststellen.


Rotterdam, 12 november 2010

Geachte meneer Wilders,

U komt erg discriminerend over, zeker voor de Moslims. Niet alle Moslims zijn slecht. U moet mensen niet zomaar beledigen, want u vindt het toch ook niet leuk als iemand u zou beledigen. Het is niet juist dat je mensen op een bepaalde manier behandelt om wie ze zijn, wat ze doen of waar ze in geloven, want dat maakt iedereen zelf wel uit. Wij vinden het niet kunnen dat u zo over anderen praat. Dat er misschien een paar Moslims niet netjes zijn, wilt niet zeggen dat iedereen zo is. Door U is het terroristische-aanslagen-alarm gestegen in Nederland en kunnen er onschuldige mensen door U getroffen worden, door terroristen. Nederland is door U in gevaar. Niet door meneer Balkenende, zoals U zei. We zijn erg teleurgesteld in U. U bent de leider van de PVV, dus vóór de vrijheid. U hoort juist te zeggen dat niemand mag discrimineren. Als dat zo was had U juist meer stemmen en meer zetels gehad.

Wij hebben een aantal vragen voor U:

Waarom discrimineert u Moslims? Waarom mag U Moslims niet?
Waarom behandelt U Moslims als tweederangs burgers?
Wilt u stoppen met discrimineren, ja of nee? Waarom wilt U juist dingen die in de Islam voorkomen bestrijden? Waarom bent U alleen tegen de Islam en niet tegen andere geloven? Wat zou U doen als iemand tegen U zo doet?

We hebben een aantal tips voor U:
  • U moet gewoon ophouden met de Moslims te discrimineren.
  • U hoeft niet altijd te laten merken dat U iemand haat, als U dat wel doet dan gaan mensen U ook haten. Stemmen verdien je niet met haat.
  • Wij vinden dat U moet gaan accepteren dat de Moslims niet gaan doen wat U ze beveelt zoals hoofddoeken, etc.
  • Als U Moslims haat, kan U er wel over denken, maar moet U er niets over zeggen.
  • Wij willen dat U zich meer met belangrijke zaken bezighoudt, bijvoorbeeld de crisis. Laat de Islam met rust en bestrijd iets anders, zoals misdaad en terrorisme.
  • U moet niet discrimineren want het is niet eerlijk tegenover mensen met een andere afkomst.
  • Wees aardiger!
Bedankt voor Uw aandacht.

Geschreven door: Osama Akmal, Dario, Nabil B., Beyza M., Dennis, Lara RV., Meijke H., Ajay, Almin K.