Wie zijn wij?


Mr. drs. Maaike Merckens Bekkers (1961) is juriste en filosofe. Maaike is na een internationale carrière in het bankwezen filosofie gaan studeren. Als moeder van drie kinderen filosofeerde Maaike natuurlijkerwijs thuis met haar eigen kinderen en vervolgens op verzoek op hun basisschool. Inmiddels filosofeert ze al jaren in uiteenlopende vormen met kinderen, jongeren en ook volwassenen. Ze ontwikkelde o.a. het succesvolle programma over Burgerschap voor stadsdeel de Baarsjes. Ook past ze de Socratische Gesprekmethode toe tijdens workshops voor volwassenen.(www.boltentraining.nl)
Maaike:
"De uitdaging om vol verwondering te kijken naar dingen die je vanzelfsprekend vindt, en leren dat je het zelf ook niet weet. Grenzen van je kennen onderzoeken en daar blij mee zijn! Op basis -en middelbare scholen probeer ik deze vreugde over te brengen. Want pas als je je realiseert dat je altijd de wereld bekijkt door je eigen gekleurde bril en ieder ander ook, dan pas ben je in staat om te leren, te tolereren en te respecteren."
Drs. Sabine Wassenberg (1981) heeft filosofie gestudeerd. Samen met Maaike runt zij Wonder Why, organiseert ze filosofische workshops en filosofeert ze met kinderen. In 2014 zal ze debuteren bij uitgeverij AW Bruna met een boek over de beleving van de geest en wetenschap over het brein en meditatie.
Sabine:
"Filosoferen is voor mij persoonlijk het zoeken naar wijsheid. Ik heb het vermoeden dat wijsheid iets te maken heeft met vrede, in tegenstelling tot botsingen. En de verhalen die we zelf in ons hoofd hebben zijn vaak aanleiding tot botsingen met anderen. Het soepel leren omgaan met je eigen verhalen, lijkt me wijs. En het sleutelen aan je eigen verhalen, lijkt me ook wijs, op het moment dat ze botsen met de werkelijkheid bijvoorbeeld.
Het mooiste aan het filosoferen van kinderen is te zien dat ze gaan twijfelen aan zekerheden, en de onzekerheid vervolgens accepteren. Op dat moment gebeurt er iets belangrijks, iets dat volgens mij het begin is van wijsheid."

Samen vormen zij WonderWhy, kijk op de website: www.wonderwhy.nl